ΣΧΟΛΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ

Γενικές Πληροφορίες

Στην Ιατρική Σχολή εκπαιδεύονται Βούλγαροι και ξένοι φοιτητές από περισσότερες από 30 χώρες από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος περιλαμβάνει 23 καθηγητές, 60 αναπληρωτής, 141 βοηθοί και το προσωπικό που εργάζεται σε 24 τμήματα.

Σχολή είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001: 2008 για την εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις κρατικές απαιτήσεις για την απόκτηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ειδικότητα «Ιατρικής» και γίνεται για 6 χρόνια – 10 εξάμηνα και δέκα μήνες του κράτους υπηρεσίας, κατά την οποία το κράτος εξέταση.

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής περιλαμβάνει 52 υποχρεωτικά και 36 μαθήματα επιλογής. Ένα σύστημα συσσώρευσης πιστώσεων έχει εισαχθεί για τα μεμονωμένα μαθήματα για όλο το μάθημα ιατρικής κατάρτισης, σύμφωνα με τα υποχρεωτικά και τα μαθήματα επιλογής που έχουν μελετηθεί. Στο εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, καθορίζονται ως υποχρεωτικές πρακτικές πρακτικές πρακτικής άσκησης για φοιτητές από την 1η έως την 6η τάξη. Κατά τη διάρκεια αυτών των πρακτικών πρακτικών, η κατανόηση των γνώσεων των φοιτητών αναπτύσσεται με τη διαμόρφωση των πρακτικών δεξιοτήτων τους για τους μελλοντικούς γιατρούς.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν:

  • σε νοσοκομεία, κλινικές, στην περίθαλψη, σε κέντρα υγείας ως ελεύθερος επαγγελματίας
  • σε κλινικές των τμημάτων ιατρικής των πανεπιστημίων
  • σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, σε φαρμακευτικές εταιρίες
  • σε διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (π.χ. Γιατροί χωρίς σύνορα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.