ΣΠΟΥΔΕΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
ΒΑΡΝΑΣ

Γενικές Πληροφορίες

Η Σχολή Φαρμακευτικής ιδρύθηκε με απόφαση της 40ης Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στις 16 Οκτωβρίου.  2008. 

Πρωταρχικός στόχος του Ιατρικού Πανεπιστημίου και της φαρμακευτικής σχολής είναι ή εκπαίδευση των φοιτητών, φαρμακοποιών σε μεταπτυχιακό αλλά και διδακτορικό επίπεδο. 

 Η ένταξη της Σχολής στο φαρμακευτικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υψηλή ποιότητα και η πληρότητα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες στην ανάπτυξή της. 

Η πλειοψηφία των  υποψηφίων φοιτητών που αποφασίζουν να σπουδάσουν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας ανήκει σε αυτούς που έχουν ως πρώτη επιλογή την Φαρμακευτική

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το νέο κτίριο της Φαρμακευτικής Σχολής εγκαινιάστηκε επίσημα στις 16 Οκτωβρίου 2015. Διαθέτοντας  σύγχρονους εργαστηριακούς και διοικητικούς χώρους, επιστημονικά εργαστήρια (βιοφαρμακευτικής και φαρμακοκινητικής, χρωματογραφίας, μοριακή βιολογίας, φαρμακογνωσίας,  φαρμακευτική βοτανικής και κυτταροκαλλιέργειες), η Φαρμακευτική σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου Βάρνας αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διαθέτει επίσης δικό της φαρμακείο παραγωγής, αποθήκη, βιβλιοθήκη, αίθουσες υπολογιστών, ερασιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διάρκεια σπουδών: 5 ακαδημαϊκά έτη

Με την επιμέλεια των εξαιρετικά καταρτισμένων και παραγωγικών επιστημόνων, οι μαθητές αποκτούν μια σταθερή βάση στις χημικές και βιοϊατρικές επιστήμες. Αυτή η γνώση αποτελεί τη βάση για την κατανόηση της μεγάλης ποικιλίας ασθενειών που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας φαρμακοποιός. Έμπειροι και έμπειροι εκπαιδευτικοί καθοδηγούν τους μαθητές να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες και να αναπτύξουν επαγγελματική κρίση.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η προπτυχιακή πρακτική πραγματοποιείται σε φαρμακείο (κοινότητα ή νοσοκομείο). Μετά την πρακτική άσκηση, η εκπαίδευση τελειώνει με τέσσερις τελικές κρατικές εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου Master in Pharmacy.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ

Μετά την αποφοίτησή τους, οι φοιτητές αποκτούν το πτυχίο «Master of Science in Pharmacy» και το πτυχίο «Master». Η κατοχή αυτού του πτυχίου επιτρέπει στον κάτοχο να ασκεί το επάγγελμά του σε φαρμακείο σε χώρες της ΕΕ. 

Το πρόγραμμα σπουδών είναι αναγνωρισμένο απο το ΔΟΑΤΑΠ και οι απόφοιτοι αποκτούν άμεσα δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος στις κατά τόπου Νομαρχίες

 

  • Σε δημόσιες υπηρεσίες
  • Σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς (ΙΚΑ-ΟΓΑ κα)
  • Στον Εθνικό Οργανισμό Φάρμακα
  • Στα φαρμακεία νοσοκομείων και σε θάλαμο νοσοκομείου
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Ως ιδιωτικοί υπάλληλοι σε φαρμακεία, σε φαρμακοβιομηχανία καισε φαρμακαποθήκες
  • Σε κέντρα υγείας
  • Στη βιομηχανία καλλυντικών
  • Στη φαρμακευτική έρευνα

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.

Ερωτήσεις σχετικά με την σχολή Φαρμακευτικής στη Βάρνα