Γενικές Πληροφορίες

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Βάρνα είναι ένα ανώτερο σχολείο και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Βαλκανικής Χερσονήσου. Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε το 1920 και μέσα από τα χρόνια έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 123.000 επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της οικονομίας σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, το πανεπιστήμιο έχει διδάξει φοιτητές από περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες. Σήμερα φοιτούν στο Πανεπιστήμιο περίπου 12.700 Βούλγαροι και ξένοι φοιτητές. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Βάρνα είναι διαπιστευμένο και πιστοποιημένο ως ακαδημαϊκός και ερευνητικός οργανισμός σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO 9001: 2008). Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται και διατηρεί επαφές με πάνω από 130 διεθνή πανεπιστήμια. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Βάρνα παρέχει εκπαίδευση για τα πτυχία εκπαίδευσης και κατάρτισης Bachelor και Master σε τρεις τρόπους σπουδών: πλήρους φοίτησης, μερικής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα Bachelor περιλαμβάνουν τέσσερα χρόνια σπουδών που περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, πρακτική κατάρτιση, ευκαιρίες για προγράμματα διπλού πτυχίου, κινητικότητα Erasmus + και CEEPUS κ.λπ. Εδώ παρουσιάζεται ένας κατάλογος των διαθέσιμων προγραμμάτων:

Χάρη στην καθιέρωση μιας χρήσιμης συνεργασίας με πανεπιστήμια-εταίρους από άλλες χώρες, η UE-Varna προσφέρει προγράμματα κοινού και διπλού πτυχίου τόσο για τους πτυχιούχους όσο και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι διμερείς συμφωνίες με τα πανεπιστήμια της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και της Ινδίας δίνουν στους σπουδαστές την ευκαιρία να επιλέξουν ένα διάσημο πανεπιστήμιο-εταίρο και να επενδύσουν στο ακαδημαϊκό τους μέλλον.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας περιλαμβάνει έργα που διευκολύνουν την ακαδημαϊκή και ερευνητική ανταλλαγή με διεθνή ακαδημαϊκά κέντρα. Το πανεπιστήμιο διατηρεί επαφές και συνεργάζεται με περισσότερα από 130 διεθνή πανεπιστήμια. Συμμετέχει σε έργα που υπάγονται σε διάφορα προγράμματα: ERASMUS +, CEEPUS, TEMPUS, κλπ.

Το UE-Varna είναι περήφανο για την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του, η οποία ανακαινίστηκε το 2011 και βραβεύτηκε την ίδια χρονιά με το βραβείο «Η καλύτερη σύγχρονη βιβλιοθήκη στη Βουλγαρία».

Οικονομικών & Λογιστικής

Οι σπουδαστές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της λογιστικής, της ανάλυσης και του ελέγχου των επιχειρήσεων και των γύρω περιοχών. Οι πιστώσεις που αποκτώνται σε κάθε κλάδο επιτρέπουν στους φοιτητές να συμμετάσχουν σε…

Οικονομική Σχολή

Το πρόγραμμα δίνει μια σταθερή βάση στα οικονομικά και τις σύγχρονες επιχειρησιακές προσεγγίσεις, μια ευκαιρία να ζήσουν και να μάθουν για το περιβάλλον και τα αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα στην Ευρώπη και την Ασία…

Σχολή Πληροφορικής

Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα αποκτήσουν γνώσεις πάνω στο λογισμικό των Ηλεκτρονικών Υπολογιστώ, των Πληροφοριακών Συστημάτων και των Δικτύων Επικοινωνιών και των Εφαρμογών Διαδικτύου. Επιπλέον, θα γνωρίσουν Συστημάτων και Εφαρμογών Επεξεργασίας Σημάτων…

Σχολή Διοίκησης

Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στον τομέα των διεθνών επιχειρήσεων, της οικονομίας και της διαχείρισης. Το πρόγραμμα κατάρτισης διεξάγεται σε ευρείες επιστημονικές, θεωρητικές και πρακτικές βάσεις χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και μέσα…

By Taiss - Own work, Public Domain, Link