ΙΔΡΥΜΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΒΑΡΝΑΣ

Γενικές Πληροφορίες

Γιατί στην Βάρνα

Βάρνα υψηλές προδιαγραφές, χαμηλό κόστος ζωής!

Η Βάρνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρία με πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων και με έκταση 205 τ.χλμ. Η θέση της στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σε συνδυασμό με τον πλούτο της στους φυσικούς πόρους, την καθιστούν ένα από τα διάσημα θέρετρα της Ευρώπης.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους μελλοντικούς γιατρούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διαδικασία μελέτης με την αξέχαστη εμπειρία του καλοκαιριού στο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας.

Σπουδές στην Ιατρική Βάρνας

Από την ίδρυση της, το 1960, περισσότεροι από 50.000 απόφοιτοι του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βάρνας, έζησαν και εργάστηκαν ως επαγγελματίες στον τομέα της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Είναι το μοναδικό βουλγαρικό πανεπιστήμιο που εισήγαγε το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Διαχείριση της Ποιότητας (EFQM) για την Επιχειρηματική Αριστεία το 2008. Το πανεπιστήμιο είναι από τα πρώτα μέλη του Δικτύου Πανεπιστημίων Μαύρης Θάλασσας (BSUN) και είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακή Ένωση. Περιλαμβάνεται στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη δια βίου μάθηση Erasmus και Leonardo da Vinci και διατηρεί στενή συνεργασία με περισσότερα από 80 διεθνή πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα από 5 ηπείρους.

Τα διπλώματα που εκδίδει το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας και το εφαρμοσμένο Ευρωπαϊκό συμπλήρωμα αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρουσιάσεις Βίντεο:

Εβδομάδα Προσανατολισμού και υποδοχής των φοιτητών.

Η πόλη της Βάρνας, η ζωή και οι εμπειρίες της νεολαίας.

Παροχές

Ως ένα από τα κορυφαία και ταχεία αναπτυσσόμενα ιδρύματα περιλαμβάνει:

  • Σύγχρονο περιβάλλον με απεριόριστες ευκαιρίες
  • Εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας
  • Αξιόλογες εγκαταστάσεις κατάρτισης
  • Σύγχρονη βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικές αίθουσες ανάγνωσης και πρόσβαση στις καλύτερες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων πληροφοριών
  • Δύο ξενώνες φοιτητών 
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις και επαγγελματικά ποδοσφαιρικά, λεωφορεία βόλεϊ και τένις
  • Αίθουσα πρόβας για το πανεπιστημιακό ροκ συγκρότημα
  • Θεατρικές ομάδες και ομάδες λαϊκού χορού

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Το Πανεπιστήμιο απασχολεί περισσότερους από 18 καθηγητές, 78 αναπληρωτές καθηγητές και 284 βοηθούς καθηγητές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο και αποτελούν μία από τις πιο γνωστές ακαδημαϊκές και επιστημόνων ιατρικές κοινότητες του κόσμου. Το ίδρυμα έχει τη δική του ιστορία δημοσιεύσεων, συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού περιοδικού “Scripta Scientifica Medica”.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι ο κος Σταύρος Σκόνης. Δεν έχουμε μόνιμη βάση μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και Βάρνα όπου είναι τα κεντρικά μας γραφεία. Τα γραφεία μας στη Βάρνα βρίσκονται δίπλα από την σχολή για να μπορούμε να λύνουμε οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν με τους φοιτητές μας καθ’όλη την διάρκεια των σπουδών.

Τι πιθανότητες έχω να γίνω δεκτός και τι έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω;

Η εισαγωγή σε όλα τα Ιατρικά Πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται κατόπιν εξετάσεων. Η Ιατρική σχολή Βάρνας έχει αρκετά μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, ενώ συγχρόνως παρέχεται πρόγραμμα προετοιμασίας (foundation). Για να πληροφορηθείτε για τα έγγραφα καθώς και την προετοιμασία φακέλου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι δίδακτρα πληρώνω ανά εξάμηνο;

Τα δίδακτρα, όπως σε όλα τα ιδρύματα της Βουλγαρίας, είναι 8000 και καταβάλλονται σε δύο δόσεις ετησίως. Παγκοσμίως η Ιατρικές σπουδές θεωρούνται ως οι αποδοτικότερες επενδύσεις αφού υπάρχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Πόσα είναι τα έτη σπουδών και η γλώσσα; Ο Τίτλος Σπουδών είναι Αναγνωρισμένος;

Τα έτη σπουδών είναι 6 στην Ιατρική και Οδοντιατρική και 5 στην Φαρμακευτική. Η γλώσσα φοίτησης είναι η Αγγλική. Ναι, είναι αναγνωρισμένος σε επίπεδο Ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σύμφωνα με τα ΔΟΑΤΑΠ. Δεν χρειάζεται να δώσουμε επιπλέον εξετάσεις, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν άμεσα στην Ελλάδα.

Πως είναι η φοιτητική ζωή στη Βάρνα;

Η Βάρνα είναι η πιο τουριστική πόλη της Βουλγαρίας και από τις πιο “φοιτητικές” με 80000 φοιτητές περίπου. Έχει 4 μεγάλα mall με κινηματογραφικές αίθουσες και όλες τις γνωστές πολυεθνικές, ενώ τα εξαιρετικά εστιατόρια και cafe της πόλης είναι ιδιαίτερα οικονομικά για τους Έλληνες σπουδαστές.

Τι είναι το Ακαδημαϊκό Coaching (Academic Coaching);

– Ενδυνάμωση φοιτητών που ετοιμάζονται για σπουδές στο εξωτερικό, ψυχική προετοιμασία και διαχείριση δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν.
– Διαχείριση χρόνου και άγχους ειδικά κατά την περίοδο εξετάσεων
– Ενίσχυση ή/και ανάκτηση αυτοπεποίθησης.
– Απόκτηση μεθόδων και τεχνικών για την επίτευξη στόχων στην διάρκεια των πανεπιστημιακών τους υποχρεώσεων.
– Χάραξη της προσωπικής επαγγελματικής πορείας και δημιουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών στόχων για τη μελλοντική πορεία.

Τι είναι το Coaching για γονείς (Parental Coaching);

– Στοχευμένη και ειδικά σχεδιασμένη υποστήριξη γονέων.
– Απόκτηση μεθόδων και τεχνικών διαχείρισης στρες και άγχους κατά την διάρκεια δύσκολων συνθηκών.
– Αντιμετώπιση του ψυχολογικού φαινομένου «άδεια φωλιά», του αποχωρισμού των παιδιών από τους γονείς και την πατρική εστία.
– Ενημέρωση και συνεχή τροφοδότηση για τις συνθήκες και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής στο εσωτερικό/εξωτερικό.

Σχολή Ιατρικής

Ιατρική του Πανεπιστήμιο Βάρνας περιλαμβάνει 250 θέσεις εισακτέων και είναι η μεγαλύτερη του ιδρύματος. Εδώ, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται να γίνουν ιατροί υψηλής εξειδίκευσης και να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ιδιότητες για την επαγγελματική τους υλοποίηση.

Σχολή Οδοντιατρικής

Η Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Βάρνας περιλαμβάνει 50 θέσεις. Η Σχολή εκπαιδεύει τους φοιτητές να γίνουν ειδικευμένοι οδοντίατροι. Επίσης, η εξειδικευμένη γνώση των θεμάτων μεταδίδεται τόσο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Σχολή Φαρμακευτικής

Η Σχολή Φαρμακευτικής ιδρύθηκε με απόφαση της 40ης Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στις 16 Οκτωβρίου.  2008.

Πρωταρχικός στόχος του Ιατρικού Πανεπιστημίου και της φαρμακευτικής σχολής είναι ή εκπαίδευση των φοιτητών, φαρμακοποιών σε μεταπτυχιακό αλλά και διδακτορικό επίπεδο.

Photo By Фотограф: Петко Момчилов - Медицински университет - Варна, отдел Информационно осигуряване и технологии, CC BY-SA 3.0, Link

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.

Αναφέρετε τη Σχολή/ές που σας ενδιαφέρουν: