ΙΔΡΥΜΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΛΕΒΕΝ

Γενικές Πληροφορίες

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο – Πλέβεν ιδρύθηκε το 1974 με βάση το πρώην περιφερειακό νοσοκομείο. Αρχικά λειτουργεί ως τμήμα της Ιατρικής Ακαδημίας, μετά το κλείσιμο των οποίων το 1979 έγινε ένα αυτόνομο πανεπιστήμιο που ονομάζεται Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο – Πλέβεν.

Από τη δεκαετία του 2000, η Ιατρική Σχολή του Πλέβεν είχε 4081 βούλγαρους και 582 ξένους φοιτητές από 45 χώρες.

Επί του παρόντος MU-Πλέβεν είναι ένα πανεπιστήμιο με τρεις σχολές – Σχολή «Ιατρική» Τμήμα «Δημόσια υγεία» και Σχολή «υγειονομική περίθαλψη».

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει 11 ειδικότητες σε 4 επαγγελματικούς τομείς – ιατρική, υγειονομική περίθαλψη, δημόσια υγεία και κοινωνικές δραστηριότητες. Με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό της, με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, ανακαινισμένο συγκρότημα αθλητικών, δύο φοιτητικές εστίες, η σύγχρονη ιατρική βιβλιοθήκη, το δικό του κέντρο των εκδόσεων, το πανεπιστήμιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ανεξάρτητη υψηλότερο ιατρική σχολή.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο – Πλέβεν συνδυάζει ένα μεγάλο συγκρότημα των εκπαιδευτικών μονάδων, σύγχρονες προκλινικές με πάνω από 1.100 κρεβάτια, ένα μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων κλινικών και ερευνητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό. Η κλινική βάση για την κατάρτιση των σπουδαστών και των ιατρικών αποφοίτων είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Ο Δρ Γιώργος Stransky» – Πλέβεν. Έχει αναπτυχθεί με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, με ισχυρές διαγνωστικές μονάδες είναι εξοπλισμένο με συμβατικό εξοπλισμό και προηγμένες τεχνολογίες. Στο Ογκολογικό Κέντρο έχει εγκατασταθεί ρομποτικό σύστημα «Da Vinci» ρομποτική χειρουργική και χειρουργική επέμβαση από μακριά.

Έμβλημα του πανεπιστημίου άνοιξε το 2007 Εκπαιδευτικό κέντρο Τηλεπικοινωνιών. Παρέχει εκπαίδευση σε εξειδικευμένες δραστηριότητες στον τομέα της ιατρικής και της ρομποτικής χειρουργικής. Για το σκοπό αυτό, η εικονική Endotrainer – ένα σύστημα για την εκπαίδευση στην ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση σε πραγματικό χρόνο. Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο – Πλέβεν κατέχει ηγετική θέση στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο με προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και την εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στη διδασκαλία και κλινική πρακτική.

Ιατρική

H ιατρική σχολή του Πλέβεν είναι φημισμένη για το υψηλό επίπεδο σπουδών. Διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής στα Βαλκάνια. Είναι η αρχαιότερη Ιατρική σχολή της Βουλγαρίας με υψηλού επιπέδου και διεθνούς φήμης επιστημονικό προσωπικό.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.