Γενικές Πληροφορίες

Η Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού (NSA) ή Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού “Βασίλ Λέβσκι” είναι ένα εξειδικευμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο βουλγαρικό πανεπιστημιακό σύστημα με περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας καθώς ιδρύθηκε το 1942. Ειδίκευση της Ακαδημίας είναι η Φυσικοθεραπεία-Κινησιοθεραπεία, Φυσική Αγωγή, και Προπονητική Διδασκαλίας.

Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με 42 ανώτατα ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς όπως την ΟΥΕΦΑ, η οποία δίνει το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο να διδάσκει προπονητές ποδοσφαίρου και να εκδίδει τις ανώτατες άδειες προπονητικής διδασκαλίας UEFA PRO Licence. Επίσης, το Πανεπιστήμιο είναι φημισμένο για το μεγάλο αριθμό διακεκριμένων φοιτητών που διαθέτει. Η πιο συγκεριμένα, η σχολή έχει κατακτήσει 42 Χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 150 ασημένια και χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια, 90 Παγκόσμια μετάλλια, 120 ασημένια και χάλκινα Παγκόσμια μετάλλια. Τέλος, το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 19 αθλητικές λέσχες και 46 ομάδες (28 ανδρικές και 18 γυναικείες) που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και τουρνουά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η NSA είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο πλήρως εξειδικευμένο στην αθλητική επιστήμη στη Βουλγαρία και ένα από τα λίγα αθλητικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Το ανώτατο σχολείο έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία της διαπίστευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Διαπίστευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και κατέχει ηγετική θέση στο σύστημα κατάταξης των πανεπιστημιακών δομών στον τομέα της αθλητικής εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα σπουδών και τα προγράμματα σπουδών αναπτύσσονται βαθμιαία και έχουν ενωθεί σε τρεις σχολές:

  • Σχολή Προπαίδευσης
  • Τμήμα Φυσικής Αγωγής (Διδακτικό Προσωπικό)
  • Τμήμα Κινησιοθεραπείας, τουρισμού και αθλητισμού

Οι επιστημονικές δραστηριότητες διεξάγονται από το Κέντρο Επιστημονικών και Εφαρμοσμένων Δραστηριοτήτων στον Αθλητισμό και από τις κύριες ερευνητικές μονάδες της δομής της Ακαδημίας – τα τμήματα. Από το πρώτο πτυχίο των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε επιστημονικό εξοπλισμό και ερευνητικές δραστηριότητες. Παρέχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες για δραστηριότητες σχεδίων, καθώς και για συμμετοχή στα σωματεία της Ακαδημίας που καλύπτουν 42 αθλήματα, αναπτύσσουν ενεργούς αθλητές και δουλεύουν με παιδιά και νέους.

Οι κοιτώνες, οι χώροι αναψυχής και διατροφής, το κέντρο ιατρικής περίθαλψης και η υπηρεσία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας είναι διαθέσιμα στους σπουδαστές της NSA.

Η πλήρης συμμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην NSA με τα κριτήρια της διαδικασίας Bolongna κατατάσσει τα NSA στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με διαφανή και κατανοητά προσόντα, την εύκολη αναγνώριση των διπλωμάτων στην αγορά εργασίας και τη συνεχή εκπαίδευση, την καλή φοιτητική κινητικότητα και την ευκαιρία συνδυασμού εθνικών και διεθνών χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μελέτης.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να προετοιμάσει ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης με ανώτατη εκπαίδευση ικανό να αναπτύξει και να εφαρμόσει την επιστημονική γνώση στους διάφορους τομείς της φυσικής αγωγής, του αθλητισμού, του τουρισμού και της κινησιοθεραπείας.

Προεκπαίδευσης

Με επαγγελματική ειδίκεσυη Προπονητής σε είδος σπορ η οποία δίνει το δικαίωμα εξάσκησης προπονητικής και αθλητικής – αγωνιστικής δραστηριότητας στο επίπεδο ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών ομάδων όλων των ηλικιών – διαολογής ενός από τα 55 ειδών σπορ.

Φυσικής Αγωγής

Με επαγγελματική ειδίκεσυη Καθηγητής στην φυσική αγωγή η οποία δίνει το δικαίωμα εξάσκησης καθηγητικής δραστηριότητας στη φυσική αγωγή με μαθητές όλων των ειδών και βαθμών του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τμήμα Κινησιοθεραπείας Τουρισμού & Αθλητισμού

Με επαγγελματική ειδίκευση Φυσιοθεραπευτή η οποία δίνει το δικαίωμα εξάσκησης λειτουργικής, θεραπευτικής, προφυλακτικής και ανορθωτικής δραστηριότητας στο πεδίο της υγειονομικής υπηρεσίας.

By Taiss - Own work, Public Domain, Link

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.