fbpx

ΙΔΡΥΜΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΒΑΡΝΑΣ

Γενικές Πληροφορίες

Γιατί στην Βάρνα

Βάρνα υψηλές προδιαγραφές, χαμηλό κόστος ζωής!

Η Βάρνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρία με πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων και με έκταση 205 τ.χλμ. Η θέση της στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σε συνδυασμό με τον πλούτο της στους φυσικούς πόρους, την καθιστούν ένα από τα διάσημα θέρετρα της Ευρώπης.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους μελλοντικούς γιατρούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διαδικασία μελέτης με την αξέχαστη εμπειρία του καλοκαιριού στο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας.

Σπουδές στην Ιατρική Βάρνας

Από την ίδρυση της, το 1960, περισσότεροι από 50.000 απόφοιτοι του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βάρνας, έζησαν και εργάστηκαν ως επαγγελματίες στον τομέα της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Είναι το μοναδικό βουλγαρικό πανεπιστήμιο που εισήγαγε το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Διαχείριση της Ποιότητας (EFQM) για την Επιχειρηματική Αριστεία το 2008. Το πανεπιστήμιο είναι από τα πρώτα μέλη του Δικτύου Πανεπιστημίων Μαύρης Θάλασσας (BSUN) και είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακή Ένωση. Περιλαμβάνεται στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη δια βίου μάθηση Erasmus και Leonardo da Vinci και διατηρεί στενή συνεργασία με περισσότερα από 80 διεθνή πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα από 5 ηπείρους.

Τα διπλώματα που εκδίδει το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας και το εφαρμοσμένο Ευρωπαϊκό συμπλήρωμα αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρουσιάσεις Βίντεο:

Εβδομάδα Προσανατολισμού και υποδοχής των φοιτητών.

Η πόλη της Βάρνας, η ζωή και οι εμπειρίες της νεολαίας.

Παροχές

Ως ένα από τα κορυφαία και ταχεία αναπτυσσόμενα ιδρύματα περιλαμβάνει:

  • Σύγχρονο περιβάλλον με απεριόριστες ευκαιρίες
  • Εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας
  • Αξιόλογες εγκαταστάσεις κατάρτισης
  • Σύγχρονη βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικές αίθουσες ανάγνωσης και πρόσβαση στις καλύτερες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων πληροφοριών
  • Δύο ξενώνες φοιτητών 
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις και επαγγελματικά ποδοσφαιρικά, λεωφορεία βόλεϊ και τένις
  • Αίθουσα πρόβας για το πανεπιστημιακό ροκ συγκρότημα
  • Θεατρικές ομάδες και ομάδες λαϊκού χορού

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Το Πανεπιστήμιο απασχολεί περισσότερους από 18 καθηγητές, 78 αναπληρωτές καθηγητές και 284 βοηθούς καθηγητές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο και αποτελούν μία από τις πιο γνωστές ακαδημαϊκές και επιστημόνων ιατρικές κοινότητες του κόσμου. Το ίδρυμα έχει τη δική του ιστορία δημοσιεύσεων, συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού περιοδικού “Scripta Scientifica Medica”.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι χρειάζεται για να εισαχθεί κάποιος στην σχολή;

“Για να εισαχθεί ένας υποψήφιος στην Ιατρική και οδοντιατρική σχολή απαιτείται η επιτυχής εξέταση του σε τρία μαθήματα, στην βιολογία, χημεία και αγγλικά. Οι εξετάσεις διεξάγονται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Ο φοιτητής έχει δικαίωμα να εξεταστεί όσες φορές επιθυμεί.”

Τι δίδακτρα έχει η σχολή;

“Τα δίδακτρα για την Ιατρική και Οδοντιατρική σχολή ανέρχονται στα 8.000 ετησίως και καταβάλλονται συνήθως σε δύο δόσεις.”

Ο Τίτλος σπουδών είναι αναγνωρισμένος;

“Ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλος της συνθήκης της Μπολόνια οι τίτλοι σπουδών που αποκτώνται στη Βουλγαρία είναι άμεσα αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα. Οι απόφοιτοι των Βουλγαρικών πανεπιστημίων δεν υποχρεώνονται σε κάποια ιδιαίτερη διαδικασία αναγνώρισης.”

Σε ποια γλώσσα γίνονται τα μαθήματα;

“Όλα τα πανεπιστήμια της χώρας προσφέρουν τα μαθήματα τους και στην Αγγλική γλώσσα. Οι φοιτητές στη Βάρνα δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τη βουλγαρική γλώσσα αφού στις περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιείται η αγγλική γλώσσα.Στη Βάρνα υπάρχουν 4 μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου εδρεύουν όλες οι γνωστές πολυεθνικές εταιρείες.”

Πως είναι η ζωή στη Βάρνα;

“Με πληθυσμό κοντά στους 40.000 και περίπου 80.000 φοιτητές η Βάρνα είναι μία από τις πιο νεανικές πόλεις της Ευρώπης.Η Βάρνα είναι η πιο τουριστική πόλη της Βουλγαρίας με εκατομμύρια αφίξεις και εξαιρετικές υποδομές.Συγχρόνως η πόλη φιλοξενεί σημαντικά κρατικά πανεπιστήμια αλλά και ιδιωτικό πανεπιστήμιο.Έτσι αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους φοιτητές της Βουλγαρίας αλλά και πολλών χωρών της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη φοιτούν περίπου 30.000 ξένοι φοιτητές, κυρίως Γερμανοί και Άγγλοι.Η Βάρνα προσφέρει την ιδανική φοιτητική ζωή. Υπάρχει πληθώρα ανακαινισμένων φοιτητικών διαμερισμάτων, ενώ όλα τα πανεπιστήμια διαθέτουν εστίες σε πολύ χαμηλές τιμές.”

Υπάρχει ασφάλεια στη Βουλγαρία;

“Λόγω του τουριστικού χαρακτήρα της πόλης υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για την εστίαση και τη διασκέδαση των φοιτητών.Η Βάρνα είναι από τις πιο πλούσιες πόλεις της χώρας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της να απολαμβάνουν και υψηλά επίπεδα ασφάλειας στην καθημερινότητα τους.”

Σχολή Ιατρικής

Ιατρική του Πανεπιστήμιο Βάρνας περιλαμβάνει 250 θέσεις εισακτέων και είναι η μεγαλύτερη του ιδρύματος. Εδώ, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται να γίνουν ιατροί υψηλής εξειδίκευσης και να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ιδιότητες για την επαγγελματική τους υλοποίηση.

Σχολή Οδοντιατρικής

Η Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Βάρνας περιλαμβάνει 50 θέσεις. Η Σχολή εκπαιδεύει τους φοιτητές να γίνουν ειδικευμένοι οδοντίατροι. Επίσης, η εξειδικευμένη γνώση των θεμάτων μεταδίδεται τόσο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Photo By Фотограф: Петко Момчилов - Медицински университет - Варна, отдел Информационно осигуряване и технологии, CC BY-SA 3.0, Link

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα για τις Σπουδές στην Βουλγαία μιλώντας με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο και λύστε κάθε απορία.

Αναφέρετε τη Σχολή/ές που σας ενδιαφέρουν: